2006

31.12.2006 Uuden vuoden vastaanottoa

322324.jpg
Äiskä kertoo: Ulkona rätisee, paukkuu ja välähtelee, mutta meidän pojat ottaa rennosti :-)

Oikein hyvää alkavaa vuotta 2007!!!

*****
29.12.2006 Hyvää loppuvuotta

Mukavia vuoden viimeisiä päiviä kaikille!

318452.jpg
Nukkekodin uusi vuokralainen tutustumassa vielä keskeneräiseen taloon.

318453.jpg
Kukkuu!!!

*****
26.12.2006 Joulupäivänä

315260.jpg
Ji-haa, kaverit! Te ette usko tätä, mut meidän pienempi ihminen sai joululahjaksi kans sellasen kameralaatikon, eli nyt meitin molemmat ihmiset räpsyttelee niitä kuvia! Tään on ottanu just se pienempi.

Nyt me on nähty sit eka joulu. Kamalasti ihania tuoksuja leiju ilmassa, slurps. Me saatiin maistaa kinkkua ja lohta ja ne oli herkkua. Mut niitä ei saanu paljon, kun äiskä sano ett niissä on jotain suolaa. Kermaakin maisteltiin vähäsen, mut kinkku oli parasta. Lahjoja me ei saatu, kun me on kuulemma saatu niitä niin paljon ennen joulua. Ja niin me ollaanki.

*****
23.12.2006 Hyvää Joulua

Ja-a me-e toivotam-miau kaikille maailman kissukoille ja kissojen ihmisille ja ihan kaikille muillekin Onnellista ja Hyvää Jouluaaaaaamau, näiden kuvien myötä. Voikaatten paksusti!

311198.jpg

311205.jpg

311199.jpg

311200.jpg

311203.jpg

311202.jpg

311201.jpg

311206.jpg
                                        
                                                   The End


*****
18.12.2006 Paparazzi iski jälleen

Panu ja Turo: Hei, miten sinne hesyyn voi ilmottaa tollasesta häiriköinnistä? Me siirryttiin sit eilisen herätyksen jälkeen meidän kakkos-kiipeilypuuhun jatkamaan keskeytyneitä unia (äiskää piti vahtia, kun se oli laittamassa kuvia tänne lokiin). Ja sit se alko taas jotain sössöttää, kuinka me ollaan niin ihania, vaikk niihän me ollaanki ja taas rupes salamavalot vilkkuun. Tsiikatkaa nyt meitä parkoja kissoja! (No, kyl se sit jätti meidät rauhaan ja meni tuijottaan sitä laatikkoo.)

304000.jpg

304003.jpg

304001.jpg

304006.jpg

******
17.12.2006 Panu ja Turo, ikä 16 viikkoa

303277.jpg

303279.jpg
Dewdrop's Pichai Bun Ma (Panu) ja Dewdrop's Thai Ti Nung Cha (Turo), korat-pennut, s. 27.8.2006, täyttävät tänään siis 16 viikkoa.

Panu ja Turo: Ärsyttävää, me oltiin nukuttu vasta jotain viis tuntii ja sit äiskä tuli herättään meidät sen kameransa kans. Jotain rajaa vois olla!

*****
16.12.2006 Saalis saa kyytiä

Äiskä kertoo: Annoin pojille leikkiin jonkin ties minkä eläimen hännän, joka on vuosia (tai siis vuosikymmeniä)  sitten ollut maskottinani laukkuja koristamassa. Arvaahan sen, kuinka siinä kävi:

301853.jpg

301855.jpg

301856.jpg
Turo, murina ja saalis. Hännät varokoot tätä hirvittävää petoa! ;-D

301852.jpg
Sillä aikaa Panu vetää sikeitä kaupparepun päällä. Sorry, Panu, häntiä oli vain yksi :-(

*****
14.12.2006 Kissanpäiviä ja pesukarhuja

Panu kertoo: Meidän viime päivät on jotenkin noudattaneet aikas samanlaista kaavaa: aamulla herätään ja syödään, sit leikitään vähän aikaa, sitten nukutaan, syödään, nukutaan, syödään, leikitään, nukutaan ja sen jälkeen aloitetaan hillitön kattiralli ja painikisat. Ralli ja paini ajottuu siihen, kun ihmiset on menossa nukkumaan. Äiskä on sanonu, että me tehdään se varmaan ihan tahallaan. Joo-o, voihan se olla :-D Emmä tiedä, pitäiskö tota järjestystä jotensakin muuttaa, kun me ei ikinä saada jäädä ihmisten kans, kun ne menee nukkumaan. Kuulemma ne ei tykkää, että ne joutuu olemaan rallimaastona :-o.

Turo: Joo, Panu puhu totta, noin on viimeset päivät sujuneet. Mä oon kyllä taas murissu velipojalle aikas monta kertaa. En mä millään pahalla, mut se vaan jostain kumpuaa, kun on joku hyvä saalis suussa. Ai joo, äiskä luuli toissa päivänä, ett Panusta on tullu joku pesukarhu. Äiskä oli meinaan jo aikasemmin nähny, kun Panu kävi pudottamassa sellasen pötkylän meidän vesikuppiin. Mut sit kun jäpiskä pudotti sinne myös jonkun karvaötökän ja hetken päästä onki sen sieltä pois, sano äiskä ett Panu luulee olevansa pesukarhu. En mä kyll tiedä, mikä se sellanen on, mut jos Panu on sellanen niin varmaan mäkin sitten oon, kun me kerran ollaan veljeksiä. Ja nyt nukkumaaaaannzzzzzzz.....

*****
10.12.2006 Lempparilelu(t)

Äiskä kertoo: Pentujen kasvattajalta sain oivan vinkin leluksi. Se on askartelupunoksesta ("piippurassi") taiteltu pötkylä. Sellaisen kanssa pojat jaksavat touhuta vaikka kuinka kauan. Sitä kuljetellaan, kynsitään, purraan ja kaikkea muuta mahdollista. Sitten ne tietysti katoavat aina johonkin koloon, mutta ei hätää, toistaiseksi punoksia on riittänyt. Molemmilla pojilla täytyy olla omat pötkylät, sillä muuten Panu joutuisi katselemaan vierestä moista hauskuutta :-)

294253.jpg
Turon taidonnäyte.

294252.jpg
Panu antaa pötkylälle kyytiä.


*****
9.12.2006 Pikapäivitys

Panu ja Turo: Äiskä on ollut laiska tän meidän blogin päivityksen kanssa, tosin se taitaa muutenkin olla vähän laiska (äiskä kommentoi: no kiitosta vaan!). Ainakin se nukkuu melkein yhtä paljon kuin me (ja äiskä kommentoi taas: no nyt tuli kyllä pöpö-puhetta herroilta. Minä nukun yön ja pienet päiväunet, kun nassikat nukkuu yön lisäksi monet monen tunnin päikkärit). Ei vaiskaan, vaikk se onkin vähän laiska ;-) se kuitenkin antaa meille ruokaa sillon kun pitääkin ja leikkii meidän kanssa ja siivoaa meidän vessankin. Ja sylitystä ja silitystä ja rapsutusta tulee riittävästi.

Me aletaan äiskän mielestä olla hyvin kotiuduttu ja niin me ollaankin. Noi rehutkin on alkaneet kiinnostaa, siellä purkissa on sellasta maata, jota vois vähän rapsutella. Niin siinä tapauksessa, ett äiskä ei aina olis kieltämässä. Ootteks, kaverit, muuten huomanneet, että sellasella ei-sanalla on joku kummallinen vaikutus, ainakin välillä? Sen kun äiskä murahtaa, niin jotensakin sitten ei huvitakaan enää tehdä sitä, mitä oli just sillä hetkellä tekemässä. Joskus kyllä onnistuu laittaa korvat silleen lukkoon eikä sillon kuule sitä ei-sanaa, mut sellasilla kerroilla äiskä sitten tulee ja nostaa meidät pois. Ei me kovin usein mitään sellasta tehdä, ett äiskän tartteis kieltää (äiskä: hmmm...) ;-D, mut joskus pari kertaa päivässä kuitenki.

Kivat viikonloput kaikille katti-kavereille!

*****
7.12.2006 Lisää kuvia

Tänään ollaan oltu filmitähtiä ;-)

290734.jpg
Tän otti Roope-poitsu sit kun se oli tullu kotiin. Tää on kans meidän lempparipaikka. Täs me ollaan useesti sillon, kun äiskä kattoo sitä laatikkoo (tai siis yrittää.) Vasemmalla Turo, Panu tossa oikealla (tai niin äiskä ainakin luulee ;-)).
290736.jpg
Tossa vähän aikaa sitten me ihmeteltiin, ett mitä äiskä oikeen ravaa huoneesta toiseen ja on kauheen huolestuneen näkönen. Se kävi kaikissa huoneissa ja huuteli meitä. Ja me oltiin lepäämässä meidän kiipeilypuun ylätasolla ihan siististi vierekkäin. Kandeis varmaan äiskän käydä tarkistuttaa sen näkö (äiskä huomauttaa: joo joo, asia on jo hoidossa).

290737.jpg
Ja vielä toisesta suunnasta, vasemmalla taas Turo ja oikealla Panu (äiskä luulee, ett Turo on joka kuvassa vasemmalla puolella, heh).

*****
7.12.2006 Kisukuvia

Äiskä heilui taas sellasen vilkkuvan kanssa ja tässä on tuloksia:

290462.jpg
Sano "Miau".
290460.jpg
Yks lempparimestoista. Äiskä ei jostain syystä tykkää. Mut noi rehut on jätetty rauhaan.
290457.jpg
Se olen minä, Panu. Tossa takana näkyy sellanen oksa, jonka noi ihmiset oli tuonu ulkoa meitä varten, mut ei se meitä oikein kiinnosta. Äiskä sano, ett jos ei kateille kelpaa, niin hän tekee siitä jotain koristetta jouluksi. Saas nähdä...
290461.jpg
Kertun emo halus nähdä meidän kiipeilypuun ja tässä se nyt on. Äiskä sano, ett hitsi, kun ikkunassa on pääsiäiskoriste, vaikka joulu on tulossa. Onks välii...
290459.jpg
Kiipeilypuun alla.

*****
7.12.2006 Torstaita

Panu: Nyt tarttee kyllä saada kissakavereilta vähän lisäohjeita. Eilen illalla kun meiän ihmiset meni nukkumaan, me niinku mentiin sinne niitten kans. Varsinkin se pienempi ihminen, se Roope, luuli ett nyt me tultais nukkumaan niitten kans. Mä jo kävinkin sinne jalkopäähän hyvään asentoon, kun siinä oli pehmeetä ja lämmintä, mut Turolla oli vauhti päällä ja se alko touhuu ja halus, ett ihmiset ois leikkiny sen kans. Mut sitä äiskä sano, ett ei onnistu, ett ne haluu nukkuu ja niin me taas joudutiin ulos makuuhuoneesta. Sit kun Roope oli nukahtanu, äiskä tuli vielä istuun sohvalle ja kattomaan meitä. Se kyllä laitto sen laatikon toimimaan, mut ei se sitä ehtiny tuijottamaan, ku Turo halus leikkiä. Mua ihan väsytti sen naperon riehumisen katsominenkin. Äiskä heilutti sitä keltasta häntää ja Turo loikki ja pomppi ja huito ja puri ja raastoi ja välillä kuljettikin koko häntää keppeineen kuin jotain saalista. Ja kun mä olisin kans vähän kokeillu sitä häntää, pikku-broidi murisi mulle taas. Siis mä en saanu leikkiä sillä hännällä! Onks tässä nyt mitään laitaa? Eikä me voida käydä kattipainia neljän aikaan aamulla, kun Turo ei malta olla sen aikaa hiljaa, ett me saatais jäädä sinne sängylle, kun ihmiset menee nukkumaan. Isona veljenä olo on välillä aikas rasittavaa...

*****
6.12.2006 Itsenäiset kissat

288847.jpg
Panu ja Turo: Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille Suomen kissakavereille! Mehän ollaan tosi itsenäisiä, eiks jeh? Toi kuva on vielä eiliseltä illalta, meidän pieni ihminen Roope, otti sen. Eiks me ollakin aikas södejä tolleen nukkuessa? Tai siis mehän ollaan södejä aina, mut tos varsinkin.
Viime yönä me oltiin tosi hiljaa. Äiskä sano, et se ei kuullu koko yönä rapsahdustakaan, mut nyt se olikin nukkunu paremmin ku ekana yönä. Aamulla kun se heräs, me oltiin nukkumassa tuolla meidän mökissä (se käännettiin illalla silleen kumolleen). Mein ihmiset oli ostanu meille sellasen petinkin, mut ei me siitä välitetä, toi mökki on nasta. Sit sitä on vielä kiva nakertaa välillä ;-)
Äiskä anto meille ensteks ruokaa, me saadaan Animondaa eri makuja ja ne on herkkua. Kupit on tyhjät hetkessä. Sit meil on myös raksuja kupissa koko ajan ja tietty vettä. Syönnin jälkeen Roope leikki meidän kans kauan, se keltanen häntä on oikeesti tosi kiva. Siin on sellanen helisevä pallukkakin. Äiskä sano, et se on kulkunen.
Me kerrotaan taas myöhemmin, mitä on touhuiltu. Moiks ja mau!

Panu ja Turo klo 11.40: Te ette arvaa, me saatiin juhlalounas pyhäpäivän kunniaksi! Niin ainaskin äiskä sano, mut kyl se oli meidänkin mielestä ihan mahottoman ihanaa. Äiskä sano, että se on sellasta sei-kalaa ja me saatiin sitä maistaa nyt ihan ekan kerran meidän elämässä. Siellä meitin emon kodissa me oli maistettu jo jauhelihaa ja possua, jotka nekin kyllä maistuu hyvälle, mut kalaa, wau! Äiskä laitto sen kalan ensteks sellaseen mitä se sano mikroaaltouuniks. Me saatiin tietty myös Animondaa ja me syötiin kaikki. Sit oli hyvä mennä köllöttään mahat pullollaan.

Panu: Pakko kertoo, mitä Turo teki, kun oltiin syömässä. Mä vaan vähän vilkasin sen kuppiin päin niin jätkä murisi mulle! Voittekste kuvitella! Ja vaan yhen kerran mä on vetäny sen safkat, kun se ei ollu tarpeeks nopee. Se oli sillon ekana aamuna. Ja mä kuitenkin aina jätän vähän kupin pohjalle sapuskaa, jos en mä jaksa syödä kaikkee ja sit Turo käy pistelemässä ne jämät poskeensa. Murisi, mulle, vaik mä oon sentään sen isoveli! Onks teille käyny koskaan sellasta?

*****
5.12.2006 Mökkikoppi

288510.jpg
Panu ja Turo: Me saatiin tänään mökki. Äiskä leikkasi laatikon kylkeen aukon, niin kuin oven, mut se ei näy tossa kuvassa. Sit äiskä laitto lattialle ton tosi pehmeen tyynyn ja laatikon sen päälle. Ja voi pojat, siellä oli pimeetä ja lämmintä ja rauhallista ja me katit nukuttiin makeesti. Sit kun oli herätty, leikittiin äiskän ja Roopen kans ja syötiin mahat pullolleen. Roope käänsi vähäks aikaa laatikon tolleen kyljelleen, kun se halus kattella meitä. Sit se toi meille peitoks tollasen aikas makeen värisen karvasen kankaan. Eiks sovi hyvin meidän turkin väriin? Äiskä ihmettelee, mikä meitä poikia niin kovasti nyt nukuttaa, mut sit se ajatteli, et on tainnu viime yö mennä tutkimusretkeilyyn. Höh, tarvii nukkua sillon kun nukuttaa, vai mitä sanotte?

*****
5.12.2006 Uudessa kodissa

287886.jpg
Turo kertoo: Eilen me sitten tultiin meidän uuteen kotiin. Ekaks oli kyllä aikas pelottavaa ja ikävä emoa ja Samua ja Ranea ja Elmoa, mutta kyllä me sitten ruvettiin yhdessä tutkimaan ja haistelemaan paikkoja. Me saatiin mukaan meidän omia vanhoja leluja, onneks, kun niissä on tuttu haju, mut oli noi uudet ihmiset ostanu meille esim.  tollasen huiskankin, tai mikähän häntä se on. Pari tuntia meidän tulon jälkeen meitin kasvattaja-emo lähti sinne vanhaan kotiin ja me jäätiin uusien ihmisten kanssa. Ne rupes leikkimään meidän kans, toi kuva on just siitä. Panu kävi vähän syömässä raksujakin, mut mulle ei vielä maistunu. Ja sit Panu sai jotain herkkunappeja, ja kyl mullekin tarjottiin, mut en mä halunnu. Kohta sitten ne ihmiset meni nukkumaan ja me jäätiin Panun kans jatkaan tutkimista. Kyl Panu kävi kattomassa, et mihin ne ihmiset meni, mut ei sekään sit sinne jääny. Mut sit kun oltiin oltu vähän aikaan kahestaan meidän uus äiskä tulikin istumaan sohvalle ja mukamas kattoon sellasta laatikkoo. Mut me esitettiin sille kaikkia kivoja temppuja niin että meitä se koko ajan katto. Tos yhentoista aikaan me kiivettin meidän uuden kiipeilypuun ylimmälle tasolle ja käytiin nukkumaan.

Äiskän vuoro kertoa: Vaikka kovasti arvelin, ettei ekana yönä pahemmin nukuta, niin olinpahan väärässä. Pojat olivat todella hiljaisia, muutaman kerran kuulin rapinaa ja pientä maukunaa. Eteisen matto kyllä paljasti aamulla, että muutakin oli tehty kuin nukuttu, se oli nimittäin aivan kasassa. :-) Ruoka oli maistunut yöllä ja kyllähän tuo maistui aamullakin. Nauratti vaan, kun laitoin molemmille omiin kuppeihin märkäruokaa, niin Turo meinasi jäädä kakkoseksi, kun Panu yritti syödä kaiken. No, Turo sai vähän myöhemmin lisää, ettei nälkä ainakaan jäänyt. Nyt aamulla on jatkettu kodin tutkimista ja leikittykin on.

287897.jpg
287898.jpg
Pojat painimassa.

*****
22.11.2006 Kotiutumispäivä varmistunut

Vihdoin ja viimein saatiin sovittua kaikille sopiva Panun ja Turon kotiutumispäivä. Pojat olisivat voineet tulla jo huomenna, mutta meillä on kotona kaikenlaista hässäkkää vielä pari viikkoa, joten sovittiin kotiintulopäiväksi maanantai, 4.12. Kiitokset kasvattaja-Millalle kärsivällisyydestä :-)

*****
21.11.2014 Pojat kasvavat

269682.jpg
Sain tänään uusia kuvia Panusta ja Turosta Millalta. Velikullat ovat kasvaneet :-) Vasemmalla Turo, oikealla Panu.

*****
14.11.2006

260692.jpg
Panu ja Turo 3.11.2006

Tässä he nyt ovat, ensiesittelyssä omassa blogissaan, vasemmalla Panu ja oikealla Turo. Kuvan on ottanut heidän kasvattajansa, Milla Pyötsiä.

Olen kuin pieni lapsi ennen joululahjojen avaamista, joulukuun alkuun tuntuu olevan niiiiiin pitkä aika :o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti